Uitzicht Store Mosse

Store Mosse

Store Mosse National Park is het grootste moerasgebied van Zuid-Zweden en geeft je een groots ruimtelijk gevoel midden in de bossen van Småland. Met meer dan 50 km aan wandelpaden.

Een groot natuurgebied ongeveer 40 minuten met de auto biedt omgerekend zo’n 10.000 voetbaldvelden aan natuur.
En daar kun je als bezoeker zonder problemen van genieten. Trek op je gemak het park in en geniet van de variatie aan flora en fauna: je vindt hier een grote diversiteit aan planten en dieren, waaronder elanden, arenden en kraanvogels. 

Store Mosse heeft meer dan 50 kilometer aan voetpaden beschikbaar. De verschillende routes door het park variëren van 300 meter tot 14 kilometer en dus valt er op ieder wandelniveau wel iets te kiezen. Je kunt kiezen om voor de gemarkeerde paden te gaan of je kan met een professionele gids erop uit trekken.

Bijvoorbeeld met een unieke sneeuwschoenwandeling. Jawel, óók in de zomer! Niet omdat er sneeuw ligt dan, maar omdat een deel van het park, met name de wetlands, makkelijker begaanbaar is op deze manier. 

Loop de Transtigen route met je kinderen, een leuke en makkelijke track. En ga je voor een langere wandeltocht, dan kun je rondom het meer Kävsjön lopen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.