Activiteiten

Småland is een van de grootste provincies van Zweden.

En is favoriet bij heel veel gezinnen en ook bij de Zweden zelf!
Beklim het heuvellandschap en maak pittige hikes of trek diep de bossen in.
Ontdek de wereld vanaf het water en ga kanoën, zwemmen of surfen. 

Elandenpark

De kans dat je een eland in het wild spot is groot in Småland. Maar heb je minder geluk om ze in het wild te spotten, dan zijn er 2  elandenparken dicht in de buurt  van de Ranch om de koning van het woud van dichtbij te bewonderen.

In het kleinschalige Elinge park kan je de elanden zelf voeren en heb je zeker een eland op de foto.

Tijdens een eland safari in het nabij gelegen Markaryd, kan het gebeuren dat een eland zijn kop door je autoraampje steekt, een jong elandje naast je komt staan terwijl je koffie drinkt of je ziet de koning van het woud zijn dorst lessen in de ruisende beek of een bad nemen in het meer.

Je kunt ook aan boord stappen van de elanden trein die je door het park rijdt.
Naast elanden zijn er ook Amerikaanse bizons te bewonderen.
Je vakantie kan niet meer stuk. Zonder een eland gezien te hebben is je Zweedse vakantie niet compleet!

Storre Mosse

Een groot natuurgebied ongeveer 40 minuten met de auto biedt omgerekend zo’n 10.000 voetbaldvelden aan natuur.
En daar kun je als bezoeker zonder problemen van genieten. Trek op je gemak het park in en geniet van de variatie aan flora en fauna: je vindt hier een grote diversiteit aan planten en dieren, waaronder elanden, arenden en kraanvogels. 

Store Mosse heeft meer dan 40 kilometer aan voetpaden beschikbaar. De verschillende routes door het park variëren van 300 meter tot 14 kilometer en dus valt er op ieder wandelniveau te genieten. Je kunt kiezen voor de gemarkeerde paden of er met een professionele gids op uit trekken.

Bijvoorbeeld met een unieke sneeuwschoenwandeling. Jawel, óók in de zomer! Niet omdat er sneeuw ligt dan, maar omdat een deel van het park, met name de wetlands, makkelijker begaanbaar is op deze manier. 

Loop de Transtigen route met je kinderen, een leuke en makkelijke track. En ga je voor een langere wandeltocht, dan kun je rondom het meer Kävsjön lopen.

High Chapperal

Europa’s grootse wild west ervaring. Hier wordt je onderdeel van het avontuur. Alles in een wild west omgeving met klassieke stoomtrein beroving, een waterrad boot, goudzoeken indianen, cowboys en een echte western show.

Ontmoet Luky Luck en de Daltons of bezoek Zorro in Mexico. Ondanks dat de shows in het Zweeds gegeven worden is dit park een ervaring op zich die je niet mag missen.